Belkyra

Hvad er Belkyra?
Belkyra er fedtopløsende injektioner som har været anvendt i mange år. Produktet som anvendes i Klinik Skou indeholder en tredje generations deoxycholat (en galdesyre) opløsning, som er mere sikker og effektiv end tidligere opløsninger.

Hvad enten Belkyra injiceres i fedtvæv til at fjerne mindre genstridige fedtansamlinger eller større områder med fedtansamlinger i ansigtet eller på kroppen så opløses fedtcellerne og er permanent destruerede. Fedtet udskilles på naturlig vis gennem kroppens lymfesystem.

Hvilke områder kan behandles?
De oftest behandlede områder er dobbelthage, lår, maveregion og ryg, men kan anvendes alle steder hvor genstridigt fedt er et problem incl. arme, knæ, ansigt, fedtknuder. Ofte er mere end én behandling nødvendig for at opnå det ønskede resultat.

Hvordan virker behandlingen?
Belkyra involverer injektion med en nål eller cannula af en fedtopløsende substans, indeholdende Deoxycholsyre (en galdesyre), i lokaliserede fedtdepoter. Opløsningen forårsager ødelæggelse af cellevæggen i fedtceller, som derefter nedbrydes ud udskilles med det lymfatiske system. Deoxycholsyren virker gradvis inde i vævet, og fjernelsen af ødelagte fedtceller kan tage uger før endeligt resultat kan ses.

Lettere massage og ekstern ultralydsbehandling kan stimulere drænage af fedt ind i lymfebanerne med henblik på hurtigere udskillelse af kroppen.

Er det sikkert og gør det ondt?
Deoxycholat opløsninger har været anvendt over hele verden i mange år og der er en masse evidens der beviser sikkerheden. Fedtopløsende injektioner kan potentielt skade huden og omgivende strukturer incl. muskler, nerver og blodkar. Derfor er det kun specialister godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed der har tilladelse til at udføre behandlingen.

Sikkerhed er altafgørende og ved at eksperten benytter korrekt dosis, behandlingsdybde, korrekt interval mellem behandlinger og korrekt efterbehandling kan risici minimeres.

Lokalbedøvelse tilsættes den fedtopløsende væske for at mindske ubehag ved injektionen. Noget ubehag og nogen smerte må man dog være forberedt på samt nogen ømhed i uger efter behandlingen. De fleste patienter beskriver det som mindre ubehag som ikke i større udstrækning indvirker på daglige aktiviteter. Lettere smertestillende tabletter som f.eks. Panodil kan om nødvendigt tages efter behandlingen.

Er der bivirkninger?
Bivirkninger eller komplikationer kan være:

 • Forlænget smertereaktion: dage – uger (op til ca. 6 uger)
 • Allergiske reaktioner (mindre end 2 ud af 100.000) som kan kræve akut behandling
 • Ujævnheder (småknuder) 5-10% som sædvanligvis er forbigående og opløses i forbindelse med at fedtet opløses.
 • Skade på omgivende strukturer (mindre end 5 ud af 10.000) som f.eks. muskel
 • Nerver, blodkar og hud.
 • Farveforandring af huden (mindre end 2 ud af 1.000) oftest forbigående.
 • Kan mindskes ved at undgå udsættelse for UV-lys (incl. sol).
 • Nekrose (vævsdød) af huden (mindre end 1 ud af 10.000), en skade af huden der kan opstå ved kontakt mellem opløsningen og huden medførende blæredannelse, infektion, ar dannelse og celledød af hudceller.
 • Utilfredsstillende resultat pga. genstridigt fedt, asymmetri, ujævnheder eller løs hud.
 • Mænd: forbigående tab af skæghår.

Hvad kan jeg forvente i efterforløbet?
Efter behandlingen vil der være nogen forbigående rødme, hævelse og ømhed/smerter kan hos nogle patienter vare op til ca. 6 uger. Opfattes som milde til moderat udtalte gener som ikke indvirker på almindelige daglige aktiviteter. Nu og da kan der være misfarvning i en uge eller længere. Smerte, nedsat følsomhed, prikken, overfølsomhed eller ændret følsomhed kan opstå ved skade på en nerve ved injektionen. Dette forekommer sjældent og normaliseres i næsten alle tilfælde i løbet af tid.

Nedbrydningen og udskillelsen af fedtet tager en vis tid og selvom et vist resultat ses efter nogle dage, er det normalt at det endelige resultat først kan ses efter ca. 6 uger.

Efter behandlingen skal man undgå direkte sollys. Lettere daglige gøremål kan fortsættes, men mere energiske kraftudfoldelser skal undgås de næste 4 uger.

Skånsom massage af det behandlede område kan hjælpe til med at forøge lymfedrænagen.

Anvendelse af en komprimerende bandage på kroppen anbefales.

Instruktioner før behandlingen:
Speciallægen vil i detaljer orientere dig om proceduren, fordele og ulemper, bivirkninger og risiko og besvare alle spørgsmål du måtte have. Du har ret til ved konsultationen at medbringe en bisidder (anbefales). Du vil få en professionel vurdering af det forventede resultat. De fleste patienter opnår et tilfredsstillende resultat, men der kan ikke gives garanti for et bestemt resultat.

Det er vigtigt at du ikke indtager anti-inflammatoriske medikamenter (som f.eks. albyl, magnyl kodimagnyl, ibuprofen, naproxen eller diclofenac) mindst 1 uge før behandling. Tager du blodfortyndende medicin skal det oplyses ved konsultationen. Alkohol skal undgås 48 timer før behandling da det øger risikoen for blødning og misfarvning.

På behandlingsdagen bør du være iklædt ikke-nyt løstsiddende tøj som f.eks. joggedragt.

Hvem er ikke egnede til Belkyra behandling?

 • Gravide og ammende.
 • Infektion i eller nær behandlingsområdet.
 • Nedsat immunsystem eller i kemoterapi.
 • Patienter i behandling med blodfortyndende eller immunsupprimerende medicin.
 • Dårligt reguleret diabetes eller andre medicinske tilstande der forsinker heling.
 • Tidligere allergisk reaktion overfor lokalbedøvelse eller deoxycholsyre.
 • Nedsat lever- og nyrefunktion
 • For meget slap hud.
 • Forstyrrelser i fedt stofskiftet

Føler du dig syg eller utilpas på behandlingsdagen skal du ringe til klinikken med henblik på at aftale en anden behandlingsdato.

Efterbehandlings instrukser:

 • Ingen make-up eller kosmetiske produkter på det behandlede område de første 24 timer
 • Undgå fysisk anstrengende aktiviteter i 4 uger
 • Ingen kosmetiske eller hudterapeut behandlinger i området den første uge.
 • Brug SPF50 solbeskyttende creme efter behandlingen og undgå sollys.
 • Undgå stærk varme eller kulde på det behandlede område.
 • Blid massage kan fremme lymfedrænage.
 • Kontakt klinikken så hurtigt som muligt hvis du har bekymringer.

 
Hvis der skulle opstå uventede problemer, skal du hurtigst muligt kontakte klinikken.
Speciallægen eller klinikken kan ikke tage ansvar for komplikationer eller resultater som ikke er rapporteret, vurderet og dokumenteret.
Speciallægen forbeholder sig ret til at nægte behandlinger der går imod vedkommendes personlige opfattelse af æstetik.


Priser

For at du kan opnå et perfekt resultat, skal behandlingen tilpasses specielt til dig. Vi starter altid med en gratis og uforpligtende konsultation, så netop dine behov og ønsker opfyldes med det bedste resultat. 


Book en GRATIS konsultation

Hvis du er i tvivl om vores behandlinger er noget for dig, så kan du booke en GRATIS konsultation. Her vil du sammen med en sygeplejerske gennemgå behandlingsformerne og vi vil foretage en analyse af din hud. Ring på tlf. 2594 6000 for at booke gratis konsultation.

Telefontid mandag til fredag kl. 08.00-17.00

Registreret hos Sundhedsstyrelsen

Klinik Skous personale er uddannede specialister, der er registreret hos Sundhedsstyrelsen. 

Book en gratis konsultation

Ring 2594 6000 og book en gratis konsultation. Telefontid mandag til fredag kl. 08.00-17.00

Klinik Skou

Østergade 16, 4.sal
1100 København K
Telefon: 2594 6000
info@klinikskou.dk

CVR: 35815813