Mikrosklerosering

Hvad er Mikrosklerosering?

Mikrosklerosering har i mange år været brugt til at reducere eller helt fjerne karsprængninger på ben. Det er også muligt at få fjernet kar på ben med laser/IPL, men med mikrosklerosering kan man i visse tilfælde opnå bedre resultater, da alle kar med den indsprøjtende væske vil lukke sig og forsvinde.

Selve behandlingen bliver udført af vores specialuddannede sygeplejerske, der med en lille tynd nål sprøjter et medicinsk præparat kaldet ”Aethoxysklerol” ind i karret. Herefter vil karrene trække sig sammen og lukkes. Karrene vil i reglen forsvinde i løbet af nogle uger, men der kan for enkelte kar gå op til flere måneder, inden de forsvinder helt.

En behandling hos Klinik Skou tager ca. 20 – 30 minutter og det er ikke nødvendigt med lokalbedøvende creme på områderne inden behandling.

Inden behandling

Før du må blive behandlet med mikrosklerosering, skal du til en konsultation hos vores læge i klinikken. Denne konsultation er gratis og du får herefter 2 døgns betænkningstid, inden behandlingen kan udføres. Dette er et krav fra Sundhedsstyrelsen og det er derfor ikke muligt at blive behandlet samme dag som din forundersøgelse.

Efter behandling

Umiddelbart efter din behandling kan der opleves en let svien i området, og de behandlede kar kan blive lidt røde og irriteret. Hvis der er behandlet større kar, kan du måske få en stram forbinding på området. Dette vil sygeplejersken vurdere og informere dig nærmere om, hvis det er tilfældet.

De mørke misfarvninger opstår pga. størknet blod i karrene, og man kan derfor sammenligne dem med ”blå mærker”. Jo bedre din krop er til at hele, jo hurtigere vil misfarvningerne forsvinde.

De fleste kar vil forsvinde i løbet af 2-3 måneder efter behandlingen, men det er ofte nødvendigt at gentage behandlingen, hvis man har mange karsprængninger. De ”blå mærker” eller brunlige misfarvninger, kan være op til et år om at forsvinde. Der kan i sjældne tilfælde komme sår i huden, som vil hele i løbet af uger til måneder.

Da alle kroppe er individuelle og heler forskelligt, ydes der ikke garanti for resultatet. Hos Klinik Skou gør vi dog alt hvad vi kan for at du går herfra med et resultat du er tilfreds med.

Man bør afholde sig fra sport i op til en uge efter behandlingen og undgå meget varme bade i 2 dage efter behandlingen.

Er der bivirkninger?

I sjældne tilfælde kan der optræde en lille blære ved indstiksstedet. Det kræver dog ikke behandling og heler som regel af sig selv i løbet af et par uger. Behandling på fødder og ankler kan dog medføre lidt hævelse og ømhed. Dette forsvinder som regel også efter et par uger.

Hvis der opstår hævelse og smerte i benet, kan det skyldes årebetændelse. Det forekommer kun yderst sjældent ved behandling af karsprængninger, men kontakt klinikken hvis du er i tvivl.

Resultat

Karsprængningerne kan forsvinde helt eller blive mindre synlige. De lidt større kar kan blive mørke og mere afgrænseede, inden de forsvinder. Afhængigt af størrelsen bør de tømmes for resterende blod efter ca. 2 uger for at give det bedste resultat. Der kan dannes en lille brung pigmentstreg, prik eller skygge, hvor karret har været. Dette forsvinder oftest helt, men det kan tage op til 12 månder eller mere.

Ofte er det nok med 1 behandling det samme sted, men det er meget individuelt og kan først vurderes efter ca. 6 måneder. Der kan godt komme nye karsprængninger både i de omkringliggende omgivelser og andre steder på benene.

Priser

For at du kan opnå et perfekt resultat, skal behandlingen tilpasses specielt til dig. Vi starter altid med en gratis og uforpligtende konsultation, så netop dine behov og ønsker opfyldes med det bedste resultat. En behandling med mikrosklerosering koster 1800 kr. og varer ca. 30 min. 


Book en GRATIS konsultation

Hvis du er i tvivl om vores behandlinger er noget for dig, så kan du booke en GRATIS konsultation. Her vil du sammen med en sygeplejerske gennemgå behandlingsformerne og vi vil foretage en analyse af din hud. Ring på tlf. 2594 6000 for at booke gratis konsultation.

Telefontid mandag til fredag kl. 08.00-17.00

Registreret hos Sundhedsstyrelsen

Klinik Skous personale er uddannede specialister, der er registreret hos Sundhedsstyrelsen. 

Book en gratis konsultation

Ring 2594 6000 og book en gratis konsultation. Telefontid mandag til fredag kl. 08.00-17.00

Klinik Skou

Østergade 16, 4.sal
1100 København K
Telefon: 2594 6000
info@klinikskou.dk

CVR: 35815813