Photorejuvenation med laser

Photorejuvenation med laser er en behandling, der bruger lysenergi til at forbedre hudens udseende ved at reducere solskader, rødme, pigmentpletter og fine linjer. Lyset trænger ind i huden og stimulerer kollagenproduktionen, hvilket giver en glattere, mere ensartet og ungdommelig hudtone. Behandlingen er skånsom og kræver minimal nedetid.

Inden behandlingen

Det er vigtigt at der ikke er anden pigment i det ønskede behandlingsområde inden behandlingen (solpigmentering, selvbruner, makeup mm), da dette kan resultere i pigmentforandringer ved brug af IPL. Det anbefales derfor ikke at have dyrket solbadning eller solarium 4 uger inden behandlingen.

Visse typer af medicin kan øge hudens lysfølsomhed og derved give risiko for bivirkninger ved behandling med laser. Du bedes derfor oplyse om evt. medicinsk behandling inden behandlingen.

Vi tilbyder ikke laserbehandling såfremt du er gravid eller ammende.

Behandlingen

I henhold til sundhedsstyrelsen tages et billede af det ønskede behandlingsområde samt gives mundtligt og skriftlig information inden behandlingen påbegyndes. Under selve behandlingen vil du mærke en stikkende fornemmelse i huden efterfulgt af en følelse af varme. Smerteoplevelsen forbundet med behandlingen kan sammenlignes med et smæld med en elastik mod huden. Smerten opleves kun kortvarigt og det er derfor ikke nødvendigt at anvende lokalbedøvelse.

Efter behandlingen

I dagene efter behandlingen kan der forekomme let rødme og evt. let hævelse i det behandlede område. For at forebygge unødig hævelse anbefales det at undgå hård fysisk aktivitet samt lange varme bade eller sauna i dagene efter behandlingen.

Såfremt der opstår hævelse kan dette lindres ved at afkøle det behandlede område med is i 10 minutter, et par gange i løbet af dagen.

Undgå at klø, kradse eller gnide i det behandlede område. Vær derfor påpasselig ved påføring og fjernelse af make-up samt ved vask og aftørring med håndklæde.

Dyrk ikke solbadning eller solarium i 4 uger efter behandlingen, da dette kan medføre komplikationer i form af pigmentforandringer.

Mulige komplikationer

Ved brug af IPL kan der i sjældne tilfælde opstå længerevarende rødme i huden, sårdannelse, ødem (hævelse), blæredannelse, pigmentforandringer med mørk-, lys- eller hvidfarvning af huden, infektion med bakterier, virus eller svampe og arvævsdannelse.

I tilfælde af uventede komplikationer efter behandlingen, bedes du kontakte klinikken.

Hvordan virker det?

 

Ved en photorejuvenation-behandling med IPL, får man glæde af alle de egenskaber IPL har at byde på. Behandlingen forbedrer hudkvaliteten, mindsker rødme, pigmentforandringer og virker opstrammende ved at mindsker fine linjer/rynker.

Laseren virker ved at trænge gennem hudens øverste lag og opvarmer denne. Varmereaktionen stimulerer herefter hudens kollagendannelse samt de enzymer, som nedbryder den beskadiget kollagen og herved opstrammer huden. Samtidig afsætter laseren varme i røde/brune pigmenteringer samt kar, hvilket resulterer i en mere ensartet hudtone. Der går ca. 4 uger efter laserbehandlingen før man kan se det endelige resultat.

For det optimale behandlingsresultat anbefales en serie på ca. 3 behandlinger med ca. 4 ugers interval.

En laserbehandling forhindrer dog ikke at der opstår nye linjer/rynker, kar eller pigmentforandringer og det kan derfor være nødvendigt med opfølgende behandlinger, såfremt man ønsker at vedligeholde resultatet.

Kandidater for Photorejuvenation med Intens Pulseret Lys (IPL)

  • Er mindst 18 år
  • Ønsker at behandle solskader, pigmentpletter, ujævn hudtone eller rødme.
  • Har fine linjer eller milde aldringstegn, de ønsker at reducere.
  • Har lys til medium hudtone, da IPL bedst virker på disse hudtyper.
  • Ønsker en ikke-invasiv behandling for at forbedre hudens udseende uden kirurgi.
 

Photorejuvenation med IPL kan hjælpe med at reducere solskader, pigmentpletter, rødme, ujævn hudtone og fine linjer. Det giver en glattere, mere ensartet og ungdommelig hud, uden behov for invasive procedurer.

Før & efter billeder

Har du spørgsmål?

Hurtige svar til spørgsmål du måske har

Behandlingen kan give en let prikkende eller varm fornemmelse på huden, men ubehaget er typisk mildt. Mange klinikker bruger kølende gel for at øge komforten under behandlingen.

Normalt kræves 3-5 behandlinger med 4 ugers mellemrum for at opnå de bedste resultater, afhængigt af hudens tilstand og de ønskede forbedringer.

Almindelige bivirkninger inkluderer mild rødme eller hævelse lige efter behandlingen, som forsvinder inden for få timer eller dage. Nogle kan opleve let afskalning eller mørkere pletter, der falmer i løbet af en uge.

Forbedringer kan ses gradvist efter hver behandling, men de fleste ser tydelige resultater efter et par sessioner, med fulde resultater efter afsluttet behandlingsforløb.

Har du flere spørgsmål?

Har du spørgsmål til en behandling eller ligende, kan du bestille tid til en konsultation. Du er også velkommen til at kontakte os via formularen nedenfor, så vender vi retur så hurtigt vi kan.