Botox

Botox-behandling indebærer injektion af en renset form af botulinumtoksin i specifikke muskler for at reducere rynker og fine linjer. Botox afslapper musklerne, så de ikke trækker sig sammen og skaber rynker, hvilket giver huden et glattere og mere ungdommeligt udseende. Effekten varer typisk 3-6 måneder.

Behandlingen

Der injiceres få dråber botulinum toxin i de muskler, hvor der ønskes effekt. Der er ikke behov for bedøvelse, og selve behandlingen tager kun få minutter. Der kan ses en let og kortvarig rødmen efter behandlingen.

Efter behandlingen

Efter behandlingen er det vigtigt ikke at massere eller trykke på det behandlede område i de første 4 timer. Efter behandling med botulinum toxin skal der mindst gå 8 dage, før man kan modtage anden form for behandling. Det skyldes at forekomsten af en hævelse i det behandlede område, eller tryk straks efter injektionen, kan flytte på botulinum toxinet, hvilket kan føre til afslapning af andre muskler end tilsigtet.

Forventet resultat

Effekten indtræder i løbet af 3-10 dage. Det kan i starten føles lidt mærkeligt, da man ikke har den samme styrke i musklen. Hos de fleste er effekten god i 3 måneder, herefter begynder man igen at kunne bruge musklen, og efter 6 måneder er der hos de fleste igen behov for behandling.

Behandlingen giver ofte en god tydelig reduktion i de mimiske rynker. Effekten kan dog variere fra person til person. Der vil være nogle ganske få personer, hvor behandlingen ikke har effekt, formentlig fordi de har antistoffer, der neutraliserer stoffets effekt.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer ved Botoxbehandling

Risiko for bivirkninger afhænger af mængde Botox der gives og hvor det injiceres. Ved behandlingen i panden, specielt langt ud til siden ved øjenbryn, kan der opstå tunge øjenlåg. Ved behandling ved munden kan der opstå let hængende mundvige og læber.

Ved behandling omkring øjnene kan der ifølge litteraturen opstå tørhed, irritation og hævelse, samt evt. problemer med at lukke øjnene helt og ved behandling af nedre del af ansigtet kan de mimiske muskler omkring munden lammes således at man ikke kan fløjte eller drikke med sugerør.

De ovennævnte symptomer svinder i så fald efter en måneds tid. Der kan opstå et blåt mærke ved indstik eller der kan forekomme infektion. Let hovedpine nogle få dage. Kortvarig influenzalignende symptomer.

 

HVORDAN VIRKER BOTOX?

Botulinum toxin er et protein stof, som naturligt dannes af jord bakterier. Stoffet som bruges til injektion er oprenset for bakterier og virker ved at afslappe og hæmme den midlertidige funktion af muskelfibre i det område hvor det injiceres. Stoffet har gennem mange år været anvendt til sygdomsbehandling af spastiske muskler.

Da Botox afslapper musklen, glattes de mimiske rynker. Men hvis rynken ikke fjernes helt, kan det være en fordel efterfølgende at anvende vævsfylde f.eks. ikke-permanente filler for at få en yderlig effekt.

Rynker som fremkommer ved muskel bevægelse, kan behandles med botulinum toxin. Det kan anvendes til rynker i panden, ved øjnene, på hagen og halsen.

En fordel ved botulinum toxin er, at når man svækker nogle muskler bliver de modsat rettede muskler mere dominerende. Hvis man for eksempel svækker musklerne, som vil effekten av musklerne som løfter brynene op blive bedre. Derved opstår et øjenbryns løft. Resultatet er at man ser mindre træt ud.

Kandidater for botox behandling

  • Er mindst 18 år
  • Ønsker at reducere dynamiske rynker, såsom pande- eller smilerynker.
  • Har ansigtsmuskler, der skaber rynker ved bevægelse.
  • Ønsker en forebyggende behandling mod aldringstegn.
  • Søger en ikke-kirurgisk løsning til at forbedre ansigtets udseende.
  • Har realistiske forventninger til resultatet
  • Ikke har nogen kontraindikationer

Botox kan hjælpe med at reducere rynker og fine linjer ved at afslappe ansigtsmusklerne. Det kan især glatte udtryk som panderynker, smilerynker og “kragetæer” omkring øjnene, hvilket giver et mere ungdommeligt udseende.

Før & efter billeder

Har du spørgsmål?

Hurtige svar til spørgsmål du måske har

Der kan mærkes et lille prik fra injektionen, men de fleste oplever minimalt ubehag, da nålene er meget fine.

Effekten varer typisk 3-6 måneder, hvorefter behandlingen kan gentages for at opretholde resultaterne.

Almindelige bivirkninger kan være mild hævelse, rødme eller blå mærker ved injektionsstedet, som normalt forsvinder inden for et par dage.

Resultaterne begynder at vise sig inden for 3-7 dage efter behandlingen, med fuld effekt efter cirka to uger.

Ja, det er helt i orden at bevæge ansigtsmusklerne forsigtigt lige efter behandlingen. Faktisk kan lette muskelbevægelser i de behandlede områder hjælpe med at fordele Botox jævnt. Det anbefales dog at undgå kraftige ansigtsudtryk og fysisk aktivitet i de første 24 timer for at opnå de bedste resultater.

Har du flere spørgsmål?

Har du spørgsmål til en behandling eller ligende, kan du bestille tid til en konsultation. Du er også velkommen til at kontakte os via formularen nedenfor, så vender vi retur så hurtigt vi kan.