Botox

Hvad er indholdsstoffet?

Botulinum toxin er det aktive stof i produkterne Botox Vistabel.

Hvad er botulinum toxin? 

Botulinum toxin er et protein stof, som naturligt dannes af jord bakterier. Stoffet som bruges til injektion er oprenset for bakterier og virker ved at afslappe og hæmme den midlertidige funktion af muskelfibre i det område hvor det injiceres. Stoffet har gennem mange år været anvendt til sygdomsbehandling af spastiske muskler.

Kan Botox kombineres med andre behandlinger?

Da Botox afslapper musklen, glattes de mimiske rynker. Men hvis rynken ikke fjernes helt, kan det være en fordel efterfølgende at anvende vævsfylde f.eks. restylane for at få en yderlig effekt.

Hvad kan botulinum toxic bruges til?

Rynker som fremkommer ved muskel bevægelse, kan behandles med botulinum toxin. Det kan anvendes til rynker i panden, ved øjnene, på hagen og halsen.

En fordel ved botulinum toxin er, at når man svækker nogle muskler bliver de modsat rettede muskler mere dominerende. Hvis man for eksempel svækker musklerne, som vil effekten av musklerne som løfter brynene op blive bedre. Derved opstår et øjenbryns løft. Resultatet er at man ser mindre træt ud.

Kan botulinum toxin kombineres med andre behandlinger?

Da botulinum toxin afslapper musklen, glattes de mimiske rynker. Men hvis rynken ikke fjernes helt, kan det være en fordel efterfølgende at anvende vævsfylde, f.eks. ikke-permanent filler, for at få en yderligere effekt, dog først efter min. 8 dage.

Hvordan virker botulinum toxin?

Når stoffet injiceres i en muskel, optages det i musklens aktiverende nerve. Stoffet hindrer, at der kommer signaler frem til musklen fra hjernen, og derfor kan musklen ikke trække sig sammen.
Effekten indtræder efter 3-10 dage og holder normalt op til 3-6 måneder. Holdbarheden vil øges med gentagne behandlinger

Behandlingen

Der injiceres få dråber botulinum toxin i de muskler, hvor der ønskes effekt. Der er ikke behov for bedøvelse, og selve behandlingen tager kun få minutter. Der kan ses en let og kortvarig rødmen efter behandlingen.

Efter behandlingen

Efter behandlingen er det vigtigt ikke at massere eller trykke på det behandlede område i de første 4 timer. Efter behandling med botulinum toxin skal der mindst gå 8 dage, før man kan modtage anden form for behandling. Det skyldes at forekomsten af en hævelse i det behandlede område, eller tryk straks efter injektionen, kan flytte på botulinum toxinet, hvilket kan føre til afslapning af andre muskler end tilsigtet.

Forventet resultat

Effekten indtræder i løbet af 3-10 dage. Det kan i starten føles lidt mærkeligt, da man ikke har den samme styrke i musklen. Hos de fleste er effekten god i 3 måneder, herefter begynder man igen at kunne bruge musklen, og efter 6 måneder er der hos de fleste igen behov for behandling.

Behandlingen giver ofte en god tydelig reduktion i de mimiske rynker. Effekten kan dog variere fra person til person. Der vil være nogle ganske få personer, hvor behandlingen ikke har effekt, formentlig fordi de har antistoffer, der neutraliserer stoffets effekt.

Eventuelle bivirkninger og komplikationer ved Botoxbehandling

Risiko for bivirkninger afhænger af mængde Botox der gives og hvor det injiceres.
Ved behandlingen i panden, specielt langt ud til siden ved øjenbryn, kan der opstå tunge øjenlåg.
Ved behandling ved munden kan der opstå let hængende mundvige og læber.

Ved behandling omkring øjnene kan der ifølge litteraturen opstå tørhed, irritation og hævelse, samt evt. problemer med at lukke øjnene helt og ved behandling af nedre del af ansigtet kan de mimiske muskler omkring munden lammes således at man ikke kan fløjte eller drikke med sugerør.

De ovennævnte symptomer svinder i så fald efter en måneds tid.
Der kan opstå et blåt mærke ved indstik eller der kan forekomme infektion.

Let hovedpine nogle få dage.
Kortvarig influenza lignende symptomer.

Ledsager

En ledsager er altid meget velkommen til at være til stede under konsultationen og behandlingen.

 


Priser

For at du kan opnå et perfekt resultat, skal behandlingen tilpasses specielt til dig. Vi starter altid med en gratis og uforpligtende konsultation, så netop dine behov og ønsker opfyldes med det bedste resultat. 


Book en GRATIS konsultation

Hvis du er i tvivl om vores behandlinger er noget for dig, så kan du booke en GRATIS konsultation. Her vil du sammen med en sygeplejerske gennemgå behandlingsformerne og vi vil foretage en analyse af din hud. Ring på tlf. 2594 6000 for at booke gratis konsultation.

Telefontid mandag til fredag kl. 08.00-17.00

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed

Klinik Skous personale er uddannede specialister, der er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Book en gratis konsultation

Ring 2594 6000 og book en gratis konsultation. Telefontid mandag til fredag kl. 08.00-17.00

Klinik Skou

Østergade 16, 4.sal
1100 København K
Telefon: 2594 6000
info@klinikskou.dk

CVR: 35815813